23
mrt 14

Op zoek naar verhalen over het Cultureel Erfgoed

Dutch Century House brengt het Nederlands Cultureel erfgoed in beeld volgens een uniek concept. Wij kiezen niet alleen voor een registratie van de objecten, maar vooral voor de verhalen achter de objecten. Een schilderij of gebouw in zijn verschijningsvorm kan mooi en boeiend zijn, maar door het verhaal er achter te vertellen kan het tot leven komen.

En..veel verhalen zijn nog niet verteld en tijdens onze zoektochten komen er zelfs nieuwe feiten aan het licht! 

 

Dutch Century House visualiseert verhalen aan de hand van vimo’s (videomodules) die worden gerubriceerd op dvd’s en vervolgens aan de verschillende doelgroepen worden aangeboden.

Wij zijn producenten en uitgevers van programma’s en financieren onze programma’s grotendeels via eigen fondsen. Dutch Century House vormt partnerships met musea, culturele instellingen en historische verenigingen. In samenwerking met deze partijen verspreiden wij o.a. dvd’s via verschillende distributiekanalen.

De culturele instellingen die het onderwerp van onze programma’s zijn, brengen hun eigen expertise als partner in en helpen actief bij de totstandkoming van de programma’s. 
Dutch Century House staat borg voor het productiebudget. 
Er is dus géén financiële drempel om met ons in zee te gaan!

Dutch Century House heeft videoproductie van het Nederlands cultureel erfgoed en het distribueren en archiveren tot speerpunt gemaakt. Wij hebben het cultureel erfgoed hoog in het vaandel staan en willen met onze registraties de objecten, die onder andere door bezuinigingen onder druk staan, digitaal vereeuwigen en voor het nageslacht vastleggen in de huidige staat. Uit de opbrengsten van ons werk komt bovendien een percentage ten goede van die (culturele) partners waar wij programma’s mee produceren.

Het Dutch Century House concept zorgt niet alleen voor opbrengsten maar creëert ook nieuwe kansen en publiciteit voor elke instelling en/of organisatie die zich door ons laat vereeuwigen!